Barn i Balans E- utbildning:
Med fokus på Rörelseglädje: Yoga - Slowmotion - Sprallis/dans 


Kursen vänder sig till alla som på något sätt har barn omkring sig och vill engagera sig och bidra till en hälsosammare framtid. Den passar alla åldrar utifrån hur man anpassar.

Du får verktyg och inspiration till att själv skapa och sätta samman dina lektioner, samlingar eller små korta rörelsepauser. Hemma eller på din arbetsplats eller förening. Materialet ger dig redskap att kunna hantera både planerade och spontana situationer. 

Fokus är Rörelseglädje men det finns även flertalet andningsövningar, meditationer, lekar, aktiviteter och kortare övningar för att få energi samt för att komma till ro.

Dessutom 25 stycken enkla och lite mer komplicerade recept för barn att göra själva eller tillsammans med vuxen. 

Vi går igenom 36 yogaövningar, anpassat till barn, med olika synvinklar på bland annat grundmotorik. Titta lite extra på Bonuskapitlen.

Du får tillgång till 30 Slowmotionrörelser på film där du väljer ut dina favoriter.

Yoga och Slowmotion kan du sedan väva in i Sprallis. Det är ett verktyg för att få med hela kroppen, sinnen, omgivningens påverkan, känslor mm i olika drama/berättelser/sagor. Sprallis är opretansiöst  där barnen spontant kommer deltaga och känna att de klarar utifrån sina förutsättningar.

Majoriteten av texterna är även med ljud. Du kan alltså både läsa och lyssna samtidigt. Materialet innehåller flertalet filmer och bilder. 

Utbildningen är indelad i 6 lektioner som rekommenderas att göra med ett mellanrum på ca 1 vecka, för att ha god tid på dig att smälta och göra individuell uppgift, tills nästkommande gång. 

Varje deltagare får ett eget inlog och licens, oavsett om man jobbar i grupp eller enskilt. Man kan börja när man vill. Inga video- konferanser tillsammans med andra eller faktiska träffar förutom om man väljer att göra tillsammans med någon annan samtidigt.

Detta ingår i kursen:
* Barn i Balans boken
* Yogakortlek & plansch
* Arbetshäfte som pdf fil
* En ChiBall® boll 
* Avspänningshäfte
* Medlemskap i facebookgrupp samt
* Rabatter & förmåner efter avslutad kurs. Se längre ned*

Du som deltagare rekommenderas att ha en yogamatta eller liknande tillhands samt mjuka kläder på dig, som du känner att du kan röra dig fritt i.

Rekommenderad tid, exklusive pauser.
Lektion 1: Inledning 3 timmar
Lektion 2: Vår 2 timmar
Lektion 3: Sommar 2 timmar
Lektion 4: Sensommar 2 timmar
Lektion 5: Höst 2 timmar
Lektion 6: Vinter 2 timmar
Tanken är att deltagare i efterhand utifrån behov och önskan skall kunna repetera och fördjupa sig i materialet, när det passar den enskilde personen. Licensen varar ett år från köpdatum.


* Efter avslutad kurs, där ett arbete per mail, skickas in till Barn i Balans, erhålls ett intyg/diplom.

Barn i Balans® är ett registrerat varumärke och får som namn endast användas i marknadsföring och som arbetsnamn av privatpersoner, företag och/eller skolor som genomfört utbildningen. 

Själva materialet: Boken, kortleken och planschen får självklart vem som helst använda på sin arbetsplats eller hemma.

Diplomerad deltagare kan fritt låna våra bilder, få support via mail, ingå i facebookgrupp samt en rabattkod på 10% på sortimentet i butiken på www.barnibalans.se 

Man får 10 % rabatt på Grundutbildning i ChiBall® - om det skulle vara något av intresse i framtiden. Se mer www.chiball.se

Kommuner och företag mailar fakturaadress, mailadress och namn på deltagare till:
anette@chiball.se eller barnibalans@outlook.com

Läs utvärderingar av tidigare kursdeltagare.


Utbildningsansvarig 

Anette Ljungberg
Författare Barn i Balans®
Leg Arbetsterpeut
ChiBall® Master Trainer
RGRM terapeut